AcasăGroenlandaAlegerile din Groenlanda, câștigate de partidul ecologist care se opune proiectului minier...

Alegerile din Groenlanda, câștigate de partidul ecologist care se opune proiectului minier de exploatare a zăcământului de metale rare

-

Un partid ecologist de stânga din Groenlanda, care se opune unui proiect minier controversat aflat în centrul alegerilor legislative, s-a plasat pe primul loc în urma scrutinului desfăşurat marţi în teritoriul autonom danez, conform rezultatelor cvasi-definitive anunţate miercuri, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres..

Partidul Inuit Ataqatigiit (IA), aflat până acum în opoziţie, a obţinut 36,6% din voturi, devansând Siumut (29,4%), formaţiunea social-democrată care a dominat viaţa politică din Groenlanda după obţinerea autonomiei în 1979 şi a condus guvernul local până acum.

Rezultatul scrutinului, urmărit cu atenţie de companiile miniere internaţionale ce vor să exploateze imensele resurse minerale ale Groenlandei, aruncă o îndoială asupra viitorului complexului minier de la Kvanefjeld, în sudul insulei, unde se află unul din cele mai mari zăcăminte de metale rare din lume.

/www.digi24.ro/stiri/

 

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

0
Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...