AcasăFashionCum a ajuns Groenlanda cea mai dorită sursă de metale rare folosite...

Cum a ajuns Groenlanda cea mai dorită sursă de metale rare folosite în producția de tehnologii verzi și armament

-

În secolul al X-lea, Erik cel Roșu, un viking din Islanda, a fost atât de impresionat de vegetația de pe o altă insulă arctică pe care o găsise, încât a denumit-o “pământul cel verde”. Astăzi, rocile din Groenlanda atrag superputeri ce vor să capitalizeze de pe urma revoluției verde. Cea mai mare insulă din lume are resurse uriașe de metale cunoscute drept “pământuri rare” care sunt folosite pentru crearea magneților compacți și foarte puternici ce ajută la funcționarea turbinelor eoliene, mașinilor electrice, avioanelor de luptă și sistemelor de armament, potrivit Reuters.

Pe măsură ce calotele glaciare și ghețarii Groenlandei se retrag, două companii miniere din Australia – una care vrea să obțină finanțare din SUA și cealaltă deținută parțial de o firmă susținută de statul chinez – se grăbesc să obțină aprobarea necesară pentru a putea săpa în cele mai mari depozite nedezvoltate de pământuri rare.

mai mult la    /www.digi24.ro/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

0
Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...