GROENLANDA 🇬🇱  Filmul de joi, de la ora 19:00, de la Astra Film Cinema, spune povestea lui Anders, un tânăr profesor danez care caută aventura și modul de viață tradiţional într-un sat înghețat din sudul Groenlandei.

Filmul urmărește relația care se dezvoltă în primul an între profesor și elevi, dar mai ales relația dintre el și localnici, o comunitate de vânători și pescari din tată în fiu, pentru care deprinderea mânuirii ustensilelor de vânătoare și a săniilor trase de câini sunt prioritare cursurilor de la școală. Copiii sunt fie plini de energie și imposibil de ținut sub control, fie complet absenți din sala de clasă. Treptat, profesorul devine interesat de activitățile localnicilor, de mitologia vânătorii și de arta  supraviețuirii la temperaturi scăzute.

Cu imagini intime cu fețele arse de soare și de frig ale protagoniștilor, cu peisaje pitorești și înghețate, dar mai ales cu poveștile redate cu delicatețe ale localnicilor care portretizează modul de viață și supraviețuire dintr-un sat din Groenlanda – de unde unii dintre ei nu au ieșit niciodată – filmul Profesor  în Groenlanda se situează la granița dintre documentar și ficțiune și va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.