1.3 C
Nuuk
joi, aprilie 25, 2024

Cum se transformă pitorescul orașel suedez Ostersund într-un centru militar strategic

Must read

Suedia a devenit oficial membră NATO, punând capăt celor 200 de ani de neutralitate și nealiniere militară. Însă chiar și înainte de a trece această ultimă provocare în procesul de aderare, națiunea nordică era deja angajată în demersul de revizuire a politicii și structurii sale de apărare, o parte a acestui proces reprezentând-o transformarea orașului central Ostersund într-un centru militar.

Un important nod rutier și feroviar poziționat strategic, Ostersund este un oraș vechi pitoresc de garnizoană situat pe malurile idilicului lac Storsjon. De cealaltă parte a munților se află Trondheim, un port strategic al Norvegiei.

„Portul Trondheim este pentru NATO poarta de acces către regiunea nordică”, explică Erik Essen, coordonatorul militar al orașului Ostersund, un post înființat de curând.

„În Ostersund sunt amplasate depozite mari de provizii și echipamente ale NATO, infrastructura și bazele de operațiuni ale Marinei Militare a Statelor Unite ale Americii, cât și sediul central al Forțelor Aeriene Norvegiene”.

/www.rfi.fr/ro/europa/

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Groenlanda | Kalaallit Nunaat | Grønland

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura