4.3 C
Nuuk
miercuri, iunie 19, 2024

Groenlanda pierde 30 de milioane de tone de gheață pe oră din cauza încălzirii globale

Must read

Calota de gheață din Groenlanda pierde, în medie, 30 de milioane de tone de gheață pe oră din cauza crizei climatice provocate de activitatea industrială umană, o cantitate cu 20% mai mare decât se credea inițial, conform unui studiu recent citat de The Guardian.
Cercetătorii se tem că această cantitate adițională de apă în Oceanul Atlantic de Nord ar putea să ducă la dispariția curenților AMOC (Atlantic Meridional Overturning Circulation), un deznodământ catastrofal pentru omenire. Topirea în mod accelerat a gheții din Groenlanda ca urmare a încălzirii globale este studiată și documentată de decenii întregi. Tehnicile folosite până acum, precum măsurarea înălțimii banchizei sau a greutății sale pe baza gravitației, sunt utile în a determina pierderile de gheață. Topirea gheții duce inclusiv la ridicarea nivelului mărilor.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/groenlanda-pierde-30-de-milioane-de-tone-de-gheata-pe-ora-din-cauza-incalzirii-globale-2653857

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Groenlanda | Kalaallit Nunaat | Grønland

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura